OSUMNJIČENI UHIĆEN U ZAGREBU

Podstanar ubio podstanara u Rijeci?

02.12.2011 u 20:39

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnjeg dana na području Zagreba uhićen je 37-godišnji hrvatski državljanin A. P. iz Pakraca, za kojim je policija tragala pet dana, otkako je osumnjičen za ubojstvo 49-godišnjeg sunarodnjaka Mehmedalije Smailovića, s prijavljenim prebivalištem u Viškovu, u predgrađu Rijeke

Obojica su bili podstanari dugi niz godina u obiteljskoj kući na adresi Bezjaki 1a, na području Viškova, u odvojenim stanovima. Kada se u nedjelju, 27. studenog, nakon duljeg izbivanja vlasnica kuće vratila, zatekla je stravičan prizor – jedan od podstanara ležao je mrtav na krevetu, zakrvavljene glave. Prestravljena žena odmah je pozvala policiju i od tada traje kriminalističko istraživanje.

Na listi osumnjičenih odmah se našao drugi podstanar, koji je i inače, prema riječima vlasnice kuće, bio neugodan čovjek i koji se uopće nije družio sa Smailovićem, zvanim Dalko. Žena Dalka opisuje kao iznimno vrijednog i poštenog čovjeka. Radio je 20 godina u građevinskoj firmi, bio je cijenjen među kolegama, odavno je razveden te je živio sam. Nad njegovim je tijelom provedena obdukcija te je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Nesretnik je ubijen udarcima u glavu tupim predmetom.

Osumnjičeni je, očito, nakon počinjenog kaznenog djela ubojstva, pokušao pobjeći, no u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke i Uprave kriminalističke policije MUP-a RH, jučer je pronađen i prebačen u Rijeku.

Po dovršetku istrage policijskih službenika Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 37-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku.