NELEGALNA PRETVORBA

Podnesena kaznena prijava zbog privatizacije TDZ-a

17.02.2011 u 17:54

Bionic
Reading

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković i dopredsjednik HSP-a Dr. Ante Starčević Pero Kovačević podnijeli su kaznenu prijavu DORH-u protiv odgovornih osoba za privatizaciju Tvornice duhana Zagreb

TDZ je danas u vlasništvu Tvornice duhana Rovinj koja je kompletnu proizvodnju iz Zagreba preselila u Kanfanar, oko čega se svojedobno dizala prašina, a repovi privatizacije vuku se još iz ranih devedesetih.

'Prije tri dana predali smo papire Mladenu Bajiću, a temelj za prijavu pronalazimo u nalazu Državne revizije iz 2003. godine koja je ustvrdila da postupak pretvorbe društvenog poduzeća TDZ nije obavljen u potpunosti u skladu s odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća. Bilo je tu svega, a sutra ćemo sve papire predočiti novinarima na konferenciji za medije', kazao je Kovačević.

Podsjetimo, poništenje privatizacije TDZ-a Iveković je tražio i u travnju 2006. godine, ali tada od toga nije bilo ništa.

'Danas su stvari drugačije i neke se stvari mogu promijeniti. Kriminal u privatizaciji po zakonu ne može ići u zastaru i zbog toga je prijava ponovno podnesena', zaključio je Kovačević