BIVŠI ŠEFOVI CROSCA

Podignuta optužnica protiv Milkovića i Pacaka

07.12.2011 u 18:10

Bionic
Reading

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu danas podigao optužnicu protiv bivšeg predsjednika Uprave Crosca Bojana Milkovića i bivšeg voditelja remonta platformi u istoj tvrtki Miroslava Pacaka zbog počinjenja kaznenih djela primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava, objavljeno je na stranicama DORH-a, na kojima se ne navode imena osumnjičenika

Optužnicom se prvookrivljenom Milkoviću i drugookrivljenom Pacaku stavlja na teret da su, od početka siječnja 2002. do kraja prosinca 2009. godine, u Zagrebu i Slavonskom Brodu uvjetovali dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima davanjem mita u iznosu od pet ili 10 posto od neto vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Odgovorne osobe u tvrtkama od kojih je traženo mito su, da bi dobile poslove koji su im bili potrebni kako bi mogli nastaviti s normalnim poslovanjem, tražene iznose i dale. Tako je Milković nakon što je 14. siječnja 2002. potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji s jednom tvrtkom tijekom izvođenja radova od odgovorne osobe te tvrtke u više navrata primio mito od najmanje 300.000,00 kuna.

Nadalje, smatra USKOK, obojica okrivljenika su, sukladno prethodnom dogovoru, od listopada 2003. do kraja prosinca 2009. godine, u više navrata od odgovornih osoba tvrtki koje su bile izvođači ugovorenih poslova u zajedničku korist primili zahtijevani iznos od najmanje 7.464.401,00 kuna.

Osim toga, Milković je, kao nagradu za ugovorene poslove, dobio skupocjeni mobitel i umjetničku sliku.

Tijekom kaznenog postupka USKOK će postaviti prijedlog za oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od okrivljenika.

Milković i Pacak u istražnom zatvoru u Remetincu su proveli dva mjeseca, od travnja do lipnja, nakon čega su pušteni na slobodu.