ŠTETA 8 MILIJUNA KUNA

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora KIO-a

Darko Krmpotić Stjepan Mesić

Darko Krmpotić Stjepan Mesić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je na Županijskome sudu optužnicu protiv bivšeg direktora Keramičke industrije Orahovice (KIO) Darka Krmpotića i njegova suradnika, bivšeg financijskog direktora Bože Ivičića zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti

Kako navodi ŽDO ne objavljujući imena optuženih, Krmpotić i Ivičić su 15. veljače 2001. s namjerom da njihov dug banci plati trgovačko društvo u kojem su bili zaposleni, protivno interesima trgovačkog društva i na njegovu štetu, 'poduzimali potrebne radnje' kako bi se izradili i zaključili ugovori i sporazumi između Slavonske banke i tog društva po kojima su oni dobili zajam od osam milijuna kuna. Zatim su kao odgovorne osobe i proveli te ugovore i sporazume kojima su obvezali trgovačko društvo da Slavonskoj banci otplati zajam. Kako je to trgovačko društvo i otplatilo zajam, a oni ga nisu vratili, stekli su nepripadajuću imovinsku korist od osam milijuna kuna.

Lani u srpnju Krmpotić i Ivičić privedeni su zbog sumnji za koje ih sada tereti Državno odvjetništvo, ali su nakon obavijesnog razgovora pušteni.

Zbog obveza naraslih na više od 600 milijuna kuna, u nekad najvećoj tvornici keramičkih pločica u Hrvatskoj - Keramičkoj industriji Orahovici u travnju prošle godine pokrenut je stečaj.

Darko Krmpotić 2004. godine proglašen je hrvatskim menadžerom godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi