nekadašnji titograd

Podgorica podiže spomenik državniku čije je ime nosila 46 godina

28.09.2018 u 15:09

Bionic
Reading

Glavni grad Crne Gore podržat će inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu, nekadašnjem jugoslavenskom predsjedniku po kojem je nosio ime punih 46 godina

Kako javljaju crnogorski mediji, podizanje spomenika u Podgorici dio je inicijative gradonačelnika Ivana Vukovića prema kojoj se grad koji je 46 godina nosio Titovo ime u nazivu želi odužiti nekadašnjem jugoslavenskom predsjedniku.

'Želimo da se nekadašnji Titograd, a danas Podgorica, nastavi ponositi tom tradicijom', kazao je podgorički gradonačelnik.

Vuković se u sklopu inicijative sastao i s predstavnicima crnogorskog UBNOR-a i antifašista Podgorice, kojima je iskazao posebnu zahvalnost na očuvanju i širenju ideje antifašizma 'kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva'.

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović rekao je kako očekuje da u idućem razdoblju obilježavanje značajnih povijesnih datuma i očuvanje antifašističkih spomen-obilježja bude na još višoj razini nego dosad.

  • +7
Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: /DPA/PIXSELL

Podgorica je, inače, postala Titograd na Dan ustanka naroda Crne Gore 13. srpnja 1946. godine, a to ime je nosila sve do 2. travnja 1992. godine.