POTEZ OČAJNIKA

Podgorani zbog struje blokiraju magistralu

02.04.2012 u 15:10

Bionic
Reading

Unatoč policijskoj zabrani pokušat ćemo blokirati promet iako su općinski čelnici protiv. Međutim, tako je odlučio narod na zboru građana, poručuje načelnik Miličić

Žitelji Podgore u utorak će u devet sati blokirati promet na Jadranskoj magistrali kako bi upozorili na probleme u kojima se našla njihova općina kojoj je zbog blokade računa prije 12 dana isključena javna rasvjeta.

Račun je u blokadi zbog ovrhe koju su zbog odštete pokrenuli vlasnici zemljišta na kojem je sagrađen kamp Živogošće, pa općina ne isplaćuje plaće od početka godine i ne može podmirivati svoje račune.

Javio mi se jutros ministar pravosuđa Orsat Miljanić i obećao sastanak na kojemu će biti i predstavnici Ministarstva turizma, Državnog odvjetništva i ostalih institucija koji mogu pomoći rješavanju problema. Svi kažu da nije normalno da mi plaćamo zemljište na kojemu je uknjižena država, a njime se koristi hotel Živogošće čiji je vlasnik također država. I sada nam je struju opet isključila državna tvrtka, odnosno HEP – kaže Ante Miličić, načelnik općine Podgora. Problem nastoji riješiti već dvije godine, ali ga nitko iz državnih institucija do sada nije htio saslušati.

Policija je zabranila blokadu prometa, ali tako je odlučeno na zboru građana, pa će prosvjed podržati i općinski čelnici.

'Mi smo bez struje već 12 dana, tete u vrtićima ne primaju plaće, vatrogasci su bez goriva. Što mi, koje je izabrao narod, možemo učiniti ako su oni odlučili prosvjedovati?!' kaže Miličić.