WWW.UPRAVA.HR

Podatke u popisu birača provjerite SMS-om

06.04.2009 u 14:13

Bionic
Reading

GONG je danas pozvao sve biračice i birače da provjere svoje podatke u popisima birača, odnosno jesu li im točno upisani, primjerice, ime i prezime, adresa stanovanja, nacionalnost

ZAGREB - Podaci iz popisa birača mogu se provjeriti na internetskim stranicama Središnjega državnog ureda za upravu www.uprava.hr pod 'popisi birača', upisivanjem matičnog broja i prezimena građanina, priopćeno je iz GONG-a.

Napominju da je svim korisnicima T- Mobile mreže omogućeno i da putem SMS poruke provjere podatke u popisima birača, na način da matični broj građana upišu u PORUKU, te da istu proslijede na broj 54 54.

Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak podatka u popisima birača podnosi se nadležnom uredu za opću upravu u gradu ili općini najkasnije do subote, 02. svibnja 2009. Zahtjev se podnosi usmeno ili pisano, poštom ili putem faxa. Kontakte ureda državne uprave građani mogu pronaći na: www.uprava.hr

"Ako je podatak o nacionalnosti krivo upisan, potrebno je dati izjavu o nacionalnosti pred ovlaštenim službenikom nadležnog ureda ili u najbližem matičnom uredu. Ovjerena izjava o nacionalnosti ili promjeni tog podatka može se dostaviti nadležnom uredu za opću upravu osobno ili u pisanom obliku poštom", stoji u priopćenju GONG-a.