VLADIMIR ŠEKS U ELEMENTU:

'Pod nebeskom zaštitom ostvareni su svi hrvatski stoljetni ciljevi'

08.09.2011 u 22:44

Bionic
Reading

Povodom Dana općine, večeras je delegacija Općine Voćin i uzvanika položila vijence na spomenik poginulim braniteljima i žrtvama četničkog masakra, a potom je otvorena novouređena šetnica, središnji novouređeni park, otvoren je početka radova na obnovi mjesnog vodovoda, sve u vrijednosti većoj od milijun kuna

Župan Tomislav Tolušić predao je voćinskim vatrogascima navalno protupožarno vozilo vrijedno oko 320.000 kuna koje će u mnogome pomoći suzbijanju i gašenju požara na papučkom području. Na svečanoj sjednici najveća javna priznanja ove lokalne samouprave, Plakete Općine Voćin dodijeljene su požeškom biskupu msgr. Antunu Škvorčeviću, saborskom zastupniku Josipu Đakiću i županu Tomislavu Tolušiću. Zahvalnice općine primilo je više zaslužnih građana i onih osoba koje su pomogle u razvoju voćinskog kraja.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks podsjetio je sudionike svečanosti na teške ratne dane ovoga kraja koji je u temelje Domovine ugradio više od 50 života svojih sugrađana.

'Ova generacija ostvarila je sve strateške i nacionalne ciljeve hrvatskog naroda kojima je hrvatski narod težio stoljećima. Jasno, sama volja i odlučnost ne bi bila dovoljna da nismo bili i pod nebeskom zaštitom, jer je naš rat, naša obrana bila pravedna. Nismo bili agresori niti osvajači, niti smo ratovali u drugim zemljama', rekao je u Voćinu potpredsjednik Šeks. Osvrćući se na povoljne rezultate demografske obnove najmlađe općine u Hrvatskoj potpredsjednik Šeks je rekao: 'Ovdje se doista radi. Doista se radi, a rezultati rada svakih devet mjeseci. Samo tako nastavite', naglasio je Šeks čestitajući Voćinčanima na do sada postignutim uspjesima.