DUŽNOVIĆ NA ZRINJEVCU

Počinje suđenje ubojici i pljačkašu iz Sesveta

01.10.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu u petak bi trebalo početi suđenje ubojici policajca i pljačkašu Reifeissen banke u Sesvetama Kazimiru Dužnoviću koji se, osim za teško ubojstvo i razbojništvo, tereti za čak pet pokušaja ubojstava

ZAGREB - Dužnović je u pljački banke počekom svibnja ove godine rafalima iz automatske puške ubio 24-godišnjeg policajca Ivana Grbavca i ranio još četvoricu.

Zbog nekontrolirane rafalne pucnjave po naselju kojim je bježao nakon pljačke, optužen je i za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Dužnović je, prema optužnici, 5. svibnja oko 18 sati maskiran i uz prijetnju automatskom puškom iz banke otuđio veći iznos novca, a potom zapucao na policajce koji su došli na intervenciju. Rafali koje je ispalio usmrtili su jednoga, a teško ranili četvoricu policajaca i pogodili automobil ispred banke u kojem su bile dvije osobe.

U policijskim evidencijama Dužnović je i prije zločina u Sesvetama bio upisan kao višestruki razbojnik, a posljednji je zločin počinio na uvjetnoj slobodi.

Dužnovića će u veliku dvoranu suda na Zrinjevcu dovesti iz zatvora u Remetincu, a vijećem pred kojim će mu se suditi predsjedat će sudac Vladimir Vinja.