155 DANA OD BLOKADE STUPICE

Počinje probijanje tunela kroz Biokovo

31.03.2011 u 11:37

Bionic
Reading

155 dana nakon što je kameni odron pao na kolnik i blokirao promet na državnoj cesti D-512 između Makarske i Vrgorca, počinje bušenje tunela kroz Biokovo

U ponedjeljak 4. travnja radnici Vijadukta započet će s probijanjem 200 metara dugog tunela kroz Biokovo na predjelu Stupica. Nakon odluke Vlade RH da se dopuste hitni radovi na bušenju tunela  zbog neposredne opasnosti, radnici riječke tvrtke Geoteh postavili su zaštitne mreže 400 metara ispred tunela te su odrađeni pripremni radovi, a u ponedjeljak započinje bušenje kamenog bloka.

Ukoliko sve bude teklo po planu, radovi na probijanju tunela će biti završeni do početka srpnja. Vođa onih koji su prosvjedovali zbog blokade prometnice Makarska-Vrgorac, Gojko Trlin, izjavio nam je da je zadovoljan početkom radova na bušenju tunela te će i sam u ponedjeljak biti na gradilištu, ali naglasio je da radovi sporo teku i da je za stanovnike Zabiokovlja, posebice poljoprivrednike koji snabdijevaju Makarsko primorje voćem i povrćem, ugrožena sezona.