RIJEČKI PREVARANT

Počinio 21 kazneno djelo i štetu od 900.000 kuna

03.11.2009 u 12:46

Bionic
Reading

Nakon kriminalističkog istraživanja koje su proveli riječki policijski službenici, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci u subotu je doveden 31-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbnika

Osnovano se sumnja da je tijekom 2007, 2008. i 2009. godine na području Primorsko-goranske županije počinio ukupno 21 kazneno djelo, i to 11 krivotvorenja isprava i 10 prijevara na štetu hrvatskih državljana s područja spomenute županije, kao i trgovačkih društava.

Krivotvorenom dokumentacijom o vlasništvu nekretnina pod svojim ili tuđim imenima prodao je ili pokušao prodati te iste nekretnine. Nadalje, u četiri je navrata u jednom trgovačkom centru temeljem krivotvorenih računa preuzimao u skladištu navodno kupljenu robu; od toga su dva slučaja ostala u pokušaju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i da je u jednom slučaju krivotvorenom dokumentacijom ishodovao potrošački kredit za kupnju tehničke robe koju je i podigao, a u počinjenju tog kaznenog djela imao je i supočinitelja.

Ukupna materijalna šteta počinjena tim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 900.000 kuna. Dio predmeta pribavljenih počinjenjem kaznenih djela je i pronađen.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.