REAKCIJA NA HAŠKE PRESUDE

Počelo potpisivanje peticije HSP-a i u Vukovaru i Vinkovcima

19.04.2011 u 15:02

Bionic
Reading

Građani Vukovara i Vinkovaca počeli su u utorak, točno u podne, potpisivati HSP-ovu peticiju 'o zaštiti međunarodno ugroženog suvremenog hrvatskog identiteta, državnog suvereniteta i ustavnog uređenja Republike Hrvatske'

Potpisivanje peticije, koja je nastala kao reakcija na haške presude generalima Gotovini i Markaču, organizirano je na središnjem vukovarskom, odnosno vinkovačkom trgu, a idućih dana potpisi građana bit će prikupljani i u drugim mjestima Vukovarsko-srijemske županije.

Od Vlade i Sabora pravaši peticijom traže trenutačno zaustavljanje aktivnosti oko završetka pregovora s EU do održavanja parlamentarnih izbora, obustavu progona hrvatskih branitelja zbog djelovanja u Domovinskom ratu te trenutačno puštanje iz zatvora svih dosad procesuiranih branitelja.

HSP zahtijeva i ukidanje Zakona o općem oprostu i reviziju njegove primjene, podizanje optužnica protiv odgovornih u Srbiji zbog zatvaranja Hrvata u koncentracijske logore te 'utvrđivanje odgovornosti i okolnosti nezakonite predaje transkripata tzv. brijunskih razgovora'.