OD GUMA DO SKIJA

Počele gužve na granicama, a produženi vikend tek stiže

02.01.2017 u 14:27

Bionic
Reading

Na graničnim prijelazima počele su se stvarati gužve pred odlazak na skijanje i produženi vikend pa je tako kolona na Bregani zasad veća od dva kilometra

Produženi vikend blagdana Sveta tri kralja dovest će na hrvatske prometnice značajan broj vozila, i ne samo zbog blagdana, nego i zbog povratka velikog broja turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak skijaškog vikenda za dio hrvatskih građana pa se mogu očekivati veće gužve na prometnicama i graničnim prijelazima, podsjetili su iz HAK-a.

'Pojačan promet očekuje nas već u četvrtak 5. siječnja u popodnevnim satima te cijelog vikenda, 7. i 8. siječnja od ranih jutarnjih sati. Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru graničnog prijelaza Bregana (izlaz iz RH), A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, sa zastojima na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan. Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima Bajakovo (sa Srbijom), Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac (s BIH), dok će se na izlasku najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Pasjak i Rupa', upozorava HAK.

'Zbog odlaska na skijaške destinacije u Francuskoj, Italiji, Austriji i Sloveniji, u ranim jutarnjim satima u subotu, 7. siječnja 2017. (između 4:00 i 8:00 sati), očekuju nas gužve i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji, poglavito na prijelazima Bregana i Macelj', zaključuju upozorenje iz HAK-a u kojem prate situaciju na cestama i prijelazima.