općina Veliko Trojstvo

Počela dogradnja škole i izgradnja vrtića vrijedna 14 milijuna kuna

02.08.2019 u 14:00

Bionic
Reading

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u pratnji bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i načelnika Općine Veliko Trojstvo Ivana Kovačića u petak je otvorila radove na dogradnji tamošnje škole i izgradnji novog dječjeg vrtića vrijedne 14 milijuna kuna

U sklopu projekta rekonstruirat će se i dograditi osnovna škola, ali i izgraditi vrtić s jaslicama za ukupno 52 djeteta, kuhinja za školu i vrtić i ostali prateći sadržaji.

Izvođač radova je đurđevačka Bistra, a projekt vrijedan 14 milijuna kuna financira se europskim, te novcem Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliko Trojstvo. Općina je putem EU fondova osigurala 7,2 milijuna kuna, što je ujedno i najveći mogući iznos koji se moglo ostvariti na natječaju Ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede.

Bjelovarsko-bilogorska županija iz vlastitog proračuna izdvojit će oko pet milijuna kuna, a preostala dva milijuna kuna namirit će Općina Veliko Trojstvo.

U toj su županiji po riječima ministrice Vučković ugovoreni projekti vrijedni 800 milijuna kuna, što je čini je jednom od najvećih korisnika programa Ruralnog razvoja. Šesto projekata odnosi se na sektopoljoprivredu i razvoj malih gospodarstava, sto projekata odnosi se na mlade a 130 na primjene novih tehnologija, odnosno modernizaciju većih poljoprivrednih gospodarstava.

'Ovaj projekt pokazuje koliko je suradnja bitna. Dogovorili smo da se škola istovremeno rekonstruira i dograđuje, ali i da se gradi novi vrtić i kuhinja koja će služiti i za potrebe škole i vrtića. Time osiguravamo novi standard ljudima ovoga kraja, jednosmjensku nastavu, a ono što posebno veseli i vrtić za djecu koje je sve više na ovom području', istaknuo je župan Bajs.