SABO PORUČIO KOSORICI

'Počasna ste građanka Vukovara, pa sam i vaš gradonačelnik'

09.09.2011 u 15:45

Bionic
Reading

'Ako je Jadranka Kosor počasna građanka Vukovara, onda sam i njen gradonačelnik. Stoga se ona ne može tako ponašati prema svom gradonačelniku i koristiti Vukovar za predizbornu kampanju HDZ-a. Zato sam i odbio biti dio kampanje koju su danas nastavili i u Vukovaru', pojasnio je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo razloge svog ignoriranja premijerkinog posjeta gradu-heroju

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo nije se, naime, pojavio na ceremoniji obilježavanja početka radova na 51,2 milijuna kuna vrijednom zatvorenom plivalištu u četvrti Borovo naselje rekavši kako 'ne želi biti dio HDZ-ove kampanje', uz napomenu kako 'ova Vlada ionako neće dovršiti taj projekt'.

'Jednostavno nisam htio biti dio premijerkine kampanje. Posebno zamjeram Fondu za obnovu i razvoj Vukovara, koji će provoditi projekt, što nije upoznao širu zajednicu s projektom koji vrijedi tolike milijune. U ovom trenutku i za hrvatsku državu je taj iznos neprimjeren, a kamoli za grad Vukovar', upozorio je Sabo.

Po njemu, Fond za sada raspolaže s tek pet milijuna kuna. Smatra kako 'Vlada ne može završiti bazen jer jednostavno nema novca', no i predviđa kako bi održavanje budućeg bazena Vukovar svaki mjesec stajalo po milijun kuna.

'Takav bazen Vukovar ne može financirati. Vukovarci su se izjasnili za otvoreni bazen, kakav su imali i prije rata, a po onome što je predstavljeno na Gradskom vijeću on bi koštao 14 do 15 milijuna kuna. I sami smo mogli obnoviti bazen, koji je oštećen u ratu, da ga nisu u potpunosti srušili, jer bi nam za obnovu trebalo samo tri milijuna kuna', napominje Sabo.

Za zatvoreno plivalište, na kojem će radovi trajati iduće dvije godine, smatra da je 'megalomanski projekt' koji je 'HDZ-u poslužio da Vukovar još jednom iskoristi za političku promidžbu u predizbornoj kampanji'.

'Ne prihvaćam takvu kombinaciju, pogotovo ne da me HDZ koristi u kampanji koju vodi premijerka', zaključio je gradonačelnik Sabo. 'Ovo je samo jedno u nizu predizbornih obećanja HDZ-a zbog kojega će grad morati izdvajati milijune kako bi pokrio trošak radova na zatvorenom plivalištu', poručio je Sabo.