MOST SURADNJE

Pobratimili se Pula i Sarajevo

21.09.2012 u 15:04

Bionic
Reading

Gradonačelnici Sarajeva i Pule, Boris Miletić i Alija Behmen, potpisali su u petak u Sarajevu sporazum o bratimljenju dva grada najavljujući pritom daljnje jačanje međusobne suradnje uključujući tu i povezivanje pulskog i sarajevskog filmskog festivala

'Ovaj sporazum predstavlja istinski most suradnje kojim se otvaraju nove mogućnosti', kazao je Miletić nakon svečanog potpisivanja sporazuma upriličenog u sarajevskoj gradskoj upravi.

Miletić je istaknuo kako građani Pule odavno iskazuju pozitivne emocije kada god je riječ o Sarajevu te kako bi želio da isti dojam Pula ostavi kod Sarajlija.

Sporazum o bratimljenju najvećeg istarskog grada i glavnog grada Bosne i Hercegovine predviđa suradnju na gotovo svim područjima, od politike i infrastrukturnih projekata do očuvanja životne sredine i jačanja kulturnih veza.

Pulski je gradonačelnik posebice iskazao spremnost prenijeti gradskoj upravi Sarajeva iskustva u korištenju sredstava iz pristupnih odnosno strukturnih fondova Europske unije.

Sarajevski je gradonačelnik Behmen podsjetio kako su grad kojemu je na čelu i Pula prijateljske odnose gradili godinama te kako je sporazum o bratimljenju tek još jedan pokazatelj uspjeha dosadašnje suradnje.

Komentirajući mogućnost povezivanja filmskog festivala u Puli i Sarajevo Film Festivala (SFF), Behmen je najavio kako će se o potankostima razgovarati na razini direkcija dvije filmske smotre, a sve s ciljem postizanja njihove komplementarnosti.

'Na taj će se način potaknuti i pulski i sarajevski filmski festival da daju ono najbolje', kazao je Behmen.

Konkretna uspostava te suradnje, kako je najavljeno, mogla bi uslijediti već naredne godine kada filmski festival koji se održava u pulskoj Areni slavi svoju 60. obljetnicu.