SIROMAŠNA STARICA

Pobijedila vraga i vratila torbu s 522.000 kuna

11.12.2008 u 23:19

Bionic
Reading

Poštena nalaznica vratila je torbu s 97.000 američkih dolara (oko 522.000 kuna), koju je pronašla u WC restorana Cracker Barrel u Murfreesborou, u američkoj saveznoj državi Tennessee

MURFREESBORO - Amerikanka Billie Watts (75) kaže da se torba nalazila na vješalici, a kada ju je otvorila u potrazi za dokumentima vlasnika ugledala je pomno složene svežnje novčanica u apoenima od tisuću dolara.

Billie Watts i njezin suprug odnijeli su torbu kući, a potom su nazvali restoran i ostavili broj telefona u 'slučaju' da se javi vlasnik torbe. Petnaestak minuta kasnije, nazvala je uspaničena žena i zatražila informaciju o ostavljenoj torbi. Dokazala je vlasništvo opisujući u detalje fotografiju žene s dvoje djece koja se, uz novac, nalazila u torbi.

Billie je osobno, na parkiralištu, vratila torbu vlasnici u poodmaklim godinama koja ju je izgrlila i izljubila. Novinarima je rekla da nema informacije o imenu ili broju telefona vlasnice. Kaže da joj je presretna žena rekla da je novac zaradila prodajom obiteljske kuće i da se spremala započeti novi život na Floridi. Tvrdi i da joj je nepoznata vlasnica ponudila nagradu od tisuću dolara (oko 5.400 kuna), ali je ona odbila primiti novac iako prima socijalnu pomoć.

Priznaje da joj je prva pomisao nakon što je ugledala novac bila da popravi zube, ali je pobijedila vraga. 'To nije moj novac. Nisam imala prava na njega. Roditelji su me učili da ne uzimam ono što mi ne pripada', rekla je Billie.

Bill Shupp, upravitelj restorana Cracker Barrel, kaže da nitko od zaposlenih nije vidio novac, kao ni tajanstvenu vlasnicu.