SVJETSKA REKORDERKA

Pobijedila koronavirus u 103. godini, vratila se kući 'kao nova'

11.03.2020 u 15:59

Bionic
Reading

Najstarija žena koja je preboljela Covid-19 ima čak 103 godine. Zhang Guangfen oporavila se tijekom šestodnevnog boravka u bolnici u Wuhanu te se vratila kući. Njezinom ozdravljenju doprinijelo je dobro zdravstveno stanje uoči zaraze koronavirusom; bolovala je tek od blažeg kroničnog bronhitisa, izvijestio je dr. Zeng Yulan

Zhang Guangfen dijagnosticiran je koronavirus 1. ožujka, kada je u u bolnicu Liyuan dovedena u kritičnom stanju, izvijestio je Chutian Metropolis Daily.

Dobila je svu potrebnu liječničku skrb, te se začudno brzo oporavila, s radošću primajući komplimente koje su joj davale medicinske seste.

Zhang Guangfen Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Stariji ljudi i oni s kroničnim bolestima prvi su na udaru koronavirusa jer češće razvijaju ozbiljne simptome bolesti Covid-19.

Vremešna Kineskinja postala je nastarija osoba koja je preživjela koronavirus, nakon što je u Wuhanu prije nekoliko dana kući iz bolnice pušten 101-godišnjak. Prije njih, rekord je držao jedan stogodišnjak iz Wuhana unatoč Alzhajmeru, visokom tlaku i srčanom udaru. On je bio na tretmanu u vojnoj bolnici.

  • +11
Koronavirus u Italiji Izvor: EPA / Autor: CARLO COZZOLI