MARINA U SRCU ZAGREBA

Ploviti, otkrivati, živjeti…

15.02.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Zagrebački velesajam s ponosom najavljuje svoj jubilarni 25. Zagrebački sajam nautike, koji će se odvijati u slavljeničkom ozračju uspješnog poslovanja i kontinuiranog pozicioniranja kao središnjeg mjesta susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji

U slavljeničkom ozračju u prepuna četiri paviljona, više od 300 izlagača ljubiteljima nautike, predstavit će vrhunsku ponudu jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi.

Hrvatski brodograditelji prepoznali su Zagrebački sajam nautike kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, uprizoreno u elegantne brodice oduševljava posjetitelje i buduće nautičare, pa stoga i ove godine brojna plovila iz hrvatskih škverova plove prema paviljonima Zagrebačkog velesajma.

Jedini kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj očituje se u poslovnoj profiliranosti, stoga brodograditeljski sektor spremno priređuje novitete i premijerna prikazivanja noviteta. Očekujemo da će na ovogodišnjem sajmu biti izloženo više od 100 plovila iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Zanimljivosti za posjetitelje

Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu (pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja), razgledati prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, a vrijedi upoznati i svijet surfanja s brojnim zanimljivostima.
POGLED U PLAVO - promocija Hrvatske kroz ronjenje, projekt je humanitarnog karaktera ronioca Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji prikupljaju sredstva za kupnju PC računala i opremanje učionice OŠ Vladimir Nazor u Komletincima (Slavonija) gdje su boravili za vrijeme sanacije od katastrofalnih poplava u Slavoniji.
Udruge za očuvanje pomorske baštine okupljene u Koordinaciji udruga izložiti će drveni brod u obnovi oko kojega će meštar kalafat izvoditi dio radova.
Nedavno otvoren Muzej betinske drvene brodogradnje organizira predavanje o gradnji drvenih brodova.
Na izložbi fotografija posjetitelji će vidjeti kako je Republika Hrvatska sudjelovala kao počasni gost na Tjednu zaljeva Morbihan u Francuskoj.
Bit će izložena maketa dalmatinskog sela prije stotinjak godina.

Nagradna igra za posjetitelje

„Ploviti, otkrivati, živjeti“ nit je vodilja Zagrebačkog sajma nautike, čiju će raskošnu ponudu doći razgledati više od 25.000 posjetitelja, a najsretniji među njima otići će sa Sajma bogatiji za gumenjak s vanbrodskim motorom ili nekom drugom vrijednom nagradom. Informacije o sudjelovanju u nagradnoj igri i vrijednim nagradama su na linku

HRVATSKE PREMIJERE PLOVILA:
BAYLINER 742, BURA 7,5, VENTO 650, GALIA 770, GALIA 660 MARINE 6, SEA RAY 19 SPX, BLULINE 23 DECK, MARION 750 SPORT, PRINCE 600 CABIN, PRINCE 570 OPEN
MEDITERAN TRITON 15

Radno vrijeme sajma je od 10,00 do 19,00 sati, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

U istom terminu održava se i HOTEL&GASTROTEH, 8. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Radujemo se susretu u Zagrebačkoj velesajamskoj marini od 17. do 21. veljače 2016.

Više o sajmu ovdje.