RAZBOJNICI IMALI POMAGAČE?

Pljačkaši pošte znali u kojim je vrećama novac

16.02.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Odabir pravih šest vreća, točnije samo vreća s novcem dovoljan je razlog da u Pošti posumnjaju kako je maskirani dvojac koji je opljačkao poštanski kombi u Zapruđu u petak nekoliko minuta poslije 20 sati imao pomoć iznutra

Djelatnici pošte sve pošiljke uredno su upakirali u vreće da bi kombi sa sefom novac i vrijednosne papire odvezao u Finu. Kombi je stigao, djelatnici su pokupili utržak iz ureda i krenuli prema kombiju.

Otključali su sef i htjeli ubaciti vreće unutra. U tom trenutku jedan od dvojice maskiranih ispalio je više hitaca u pod i odgurnuo jednog zaposlenika, Željka K., te ga još udario pištoljem po glavi, a drugi je iz ruku oteo vreću u kojoj je bio novac iz pošte u Zapruđu te još pet vreća s novcem iz ostalih ureda.

Kako su sve vreće iste, samo oni koji se razumiju u poštansko poslovanje mogu razabrati gdje je novac, piše Večernji list. I to po vezici pri vrhu svake vreće. Kako su vezice uvijek iste, nije bitno iz kojeg je poštanskog ureda pomagač, glavno da se razumije u pravila struke. Još jedan detalj upućuje na pomagača iznutra. Maskirani dvojac krenuo je u akciju na posljednjoj postaji kombija pa su jednim udarcem pokupili novac iz šest poštanskih ureda.

Međutim, veza “iznutra” odabrala je krivi dan za pljačku. Da su pričekali samo nekoliko dana, primjerice do sredine ovoga tjedna, u vrećama bi bilo i dvostruko više plijena od ukradenih 200 ili 300 tisuća kuna.

Večernjakov izvor u Pošti objašnjava kako će do sredine idućega tjedna na račune umirovljenika sjesti mirovine pa će dnevni utržak, zbog masovnog plaćanja režija do kraja tjedna biti znatno veći. Poštanski ured u Zapruđu pokriven je nadzornim kamerama pa su pljačkaši zasigurno “uhvaćeni” na djelu. No, zbog maski, teško će ih biti raspoznati. Djelatnici pošte do jučer nisu vidjeli snimke kamera koje je izuzela policija.