ULOV VEĆI OD POLA MILIJUNA KUNA

Pljačka poslovnice Erste banke i Inine pumpe

01.05.2011 u 16:18

Bionic
Reading

Zagrebačka je policija danas izvijestila kako je u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom provela kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog sumnje da su od 10. prosinca lani do 15. travnja ove godine počinili dva kaznena djela prepada na poslovnice Erste banke te prepad na Ininu benzinsku postaju, a materijalna korist koju su tom prigodom pribavili iznosi više od pola milijuna kuna

U poslovnici Erste banke u Hercegovcu razbojstvo su počinili 10. prosinca prošle godine i tom su prigodom otuđili 226.600 kuna.

Na Ininoj benzinskoj postaji u Bjelovaru razbojstvo su počinili 31. ožujka ove godine, kada su naoružani i s maskirani kapama od dvojice zaposlenika uzeli 3830 kuna. Samo dva tjedna nakon toga, 15. travnja u poslovnici Erste banke u Vrbovečkoj ulici u Dubravi otuđili su 442.000 kuna.

Po riječima načelnika odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke Krešimira Antolića, policija ima priznanje 31-godišnjeg mladića, a u rasvjetljavanju ova tri slučaja uvelike su doprinjeli građani.

Osumnjičeni su 29. travnja dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru, koji je nakon saslušanja 31-godišnjaka pustio na slobodu, a 34-godišnjaku odredio 48-satno zadržavanje.

Policija je pronašla dio otuđenog novca, a provode se istražne radnje kako bi se pronašao i preostali novac.

Policijski službenici kriminalističke policije policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske i zagrebačke dovršili su u petak istragu kojim su utvrdili osnovanu sumnje da su 31-godišnjak iz Bjelovara i 34-godišnjak s područja općine Veliki Grđevac počinili tri kaznena djela razbojništva; pljačku dviju poslovnica banaka i benzinske crpke, opljačkavši ukupno oko 700 tisuća kuna

Kako se danas doznaje od načelnika PU bjelovarsko-bilogorske Jakoba Bukvića, riječ je poslovnici Erste banke u Hercegovcu pokraj Garešnice koja je opljačkana lani u prosincu, kad su maskirani i uz prijetnju pištoljima iz sefa ukrali 226.600 kuna. 15. travnja iz poslovnice Erste banke u vrbovečkoj Dubravi opljačkali su 442.000 kuna.

Osim toga, između te dvije pljačke, 31.ožujka opljačkali su i benzinsku postaju u Bjelovaru kada su uz prijetnju oružjem i maskirani s kapama s prorezima na očima, iz blagajne ukrali 3.830 kuna.

Policija je nakon zadnje pljačke poslovnice banke u vrbovečkoj Dubravi pretražila stan i druge prostorije te je kod osumnjičenog 31-godišnjaka pronašla dio opljačkanoga novca - 129.600 kuna. Novac je bio u kartonskoj i metalnoj kutiji zakopanoj u podrumu kuće, s naslaganim drvima za ogrjev. Tijekom pretrage pronađen je i oduzet veći broj odjevnih i drugih predmeta za koje se sumnja da ih je koristio u počinjenju navedenih kaznenih djela.

Osumnjičeni su, uz posebno izvješće bili dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru koji je 31-godišnjaka pustio na slobodu a 34-godišnjaku je odredio 48 satno zadržavanje.