dan grada bjelovara

[VIDEO/FOTO] Plenković: Vlada će pomoći s otplatom kredita za bjelovarsku bolnicu

29.09.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Policijske uprave započelo je obilježavanje Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, nazočio je i premijer Andrej Plenković koji je najavio pomoći Vlade s otplatom kredita za bjelovarsku bolnicu te nastavak radova na brzoj cesti

Premijer se, uoči početka, obratio sudionicima tradicionalnog Mimohoda pobjednika od centralnog gradskog parka do Spomen-područja Barutana gdje je 29. rujna 1991. godine poginulo 11 hrvatskih branitelja u eksploziji vojnog skladišta te je odao počast počast palim hrvatskim braniteljima. U govoru se dotaknuo ulaganja Vlade u Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju s čijim čelnicima, gradonačelnikom Darijem Hrebakom i županom Markom Marušićem, kaže, odlično surađuje, a najavio je i pomoći Vlade s otplatom kredita za bjelovarsku bolnicu kao i nastavak radova na brzoj cesti.

“Imate odgovorne i mlade čelnike koji su u intenzivnoj komunikaciji s Vladom i svi zajedno želimo da se u ovom kraju, Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, živi bolje i kvalitetnije”, istaknuo je premijer Plenković dodavši da je Vlada u tom procesu partner i prijatelj. Dodao je i da je u mandatu Vlade na čijem je čelu bjelovarsko-bilogorski kraj povukao gotovo dvije milijarde kuna iz EU fondova.

  • +18
Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja - komemoracija za poginule branitelje Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

“Nastavit ćemo s potporom Vlade u plaćanju kreditnih obveza, ali i opremanje nove bolnice u Bjelovaru te ćemo danas svečano otvoriti radove na nastavku izgradnje brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru, projekt vrijedan nešto više od 250 milijuna kuna koji se nalazi na pravcu Vrbovec – Bjelovar – Virovitica i u konačnici do graničnog prijelaza Terezino Polje čija je ukupna vrijednost 2,5 milijardi kuna”, istaknuo je premijer Plenković.

Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

Potom je u društvu gradonačelnika Hrebaka i dožupanice Marije Jungić, s obzirom da je župan Marušić zbog koronavirusa u samoizolaciji, obišao novi gradski stadion. Predsjednik Vlade Plenković sudjelovat će na komemoraciji za poginule branitelje na Spomen-području Barutana, a potom će obići radove na brzoj cesti Farkaševac – Bjelovar.