POSTOJI LI VEĆINA?

Plenković: Vidite da je sve bilo cool

  • Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 07.06.2017 14:32
  • Objavljeno 07.06.2017 u 14:32
Bionic
Reading

Ima li Andrej Plenković većinu za izglasavanje novih ministara još uvijek nije jasno. Nakon odbijenice Predsjedništva HNS-a, neki u HDZ-u se još uvijek nadaju da bi odluku mogao preokrenuti Središnji odbor te stranke. Plenković je pak u kratkoj izjavi novinarima u Saboru poručio da 'uvijek ima opcija'

Hoće li Andrej Plenković uspijeti osigurati većinu za imenovanje novih ministara ili ćemo na nova izbore, moglo bi biti jasnije nakon večerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a.

U šturoj izjavi novinarima u Saboru Plenković nije otkrivao puno. 'Vidite da je sve bilo cool', dobacio je novinarima.

Upitan računa li na HNS ili ima neku drugu opciju, Plenković je kazao: 'Uvijek ima opcija'.

Neki u HDZ-u još uvijek, naime, računaju da bi Središnji odbor HNS-a mogao preokrenuti odluku Predsjedništva te stranke da se ne ide u koaliciju s glavnom vladajućom strankom. I u saborskim kuloarima govori se kako ima nekih u HNS-u koji bi to rado i napravili, no time bi se stranka najvjerojatnije opet podijelila. Podsjetimo, sam Vrdoljak je jučer u izjavi kazao da je povukao prijedlog koalicije s HDz-om jer je bilo jasno da bi se stranka podijelila.

U ostatku oporbe također čekaju rasplet događaja, no koji su im daljni planovi zasad ne otkrivaju. S druge strane, kopni i podrška manjiaca Plenkoviću. Furio Radin je u izjavi novinarima u Saboru jasno rekao da kao jedinu opciju vidi izbore i to 'što prije, to bolje.

  • +12
Aktualnim prijepodnevom počela sjednica na kojoj bi trebala biti predstavljena 4 nova ministra Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal