lete strelice

Plenković u Vukovaru, a Penava u Tuđmanovoj rodnoj kući: Nisam dobio pozivnicu, to nije pristojno

12.06.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u sklopu predizborne kampanje boravi u Velikom Trgovišću. Upitan zašto danas nije bio u Vukovaru kao gradonačelnik gdje je premijer Andrej Plenković bio prisutan na potpisivanju sporazuma o provođenju Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja za 2020. te o obavljanju memorijalno-edukacijske djelatnosti radi promicanja vrijednosti Domovinskog rata, odgovara: "Najjednostavniji odgovor je da nisam dobio pozivnicu i da zato nisam tamo

"Mislim da to prije svega nije pristojno, a sve drugo što je normalno o tom potom. U ovom slučaju nismo vidjeli puno reda, ali to ide na ruku organizatorima", dodaje.

Komentirao je i izjave Andreja Plenkovića upućene njemu, javlja N1.

"Otrovne strelice ili ne, opet je to pitanje na tragu fokusa da smo mi sebi sami bitni. Mi se trebamo i napadati ako treba zbog ideja i zbog programa, zbog onoga što nudimo. Ja nikad nisam nikada napadao osobno, niti ću to činiti", kazao je Penava.

Jesu li česti odlasci premijera Plenkovića u Slavoniji odraz panike? Definitivno. Svi mi znamo, jednako tako i premijer, da ta razlika kojom je Škoro dobio u Slavoniji da se ona neće istopiti. Nije Miroslav Škoro pojava koja je došla sama zbog sebe, nego zbog pogrešnih politika koje su vođene prema Slavoniji, ali i ostalim ruralnim područjima.

Kaže kako je Slavonija apsolutno podcijenjena.

"Ja znam kako te politike i ti ljudi funkcioniraju. To je odraz panike, ali na krivi način. Suština je bilo promijeniti stvari. Ja mislim da su se Slavonci nagledali i naslušali stvari", rekao je Penava.

"HDZ se jako traži"

"HDZ se jako traži i HDZ bi pod svaku cijenu htio zadržati jedno načelo pokreta i da ima različite struje. Kako ćete protumačiti da stranka koja se naziva državotvornom i koja na neki način prisvaja sebi Domovinski rat, kako ćete prihvatiti činjenicu suradnje s HNS-om i SDSS-om, činjenicu da imate i dan danas četničke spomenike u Hrvatskoj.

Andrej Plenković u Vukovaru Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Domovinski rat s četničkom kokardom ili zvijezdom petokrakom ne ide. To mislim da je glavna krvinja gospodina Plenkovića i njegovog HDZ-a što to nije prepoznao. On je zbog takve politike izgubio veliki dio desnog krila HDZ-a. zato vam je sada panika u Slavoniji i Dalmaciji jer se zna da je HDZ zastranio. HDZ jako luta zadnjih godina i to je razlog zašto će biti debakl na ovim izborima", kazao je Penava.

Osvrnuo se i na Plenkovićevu izjavu da je "glas za Domovinski pokret glas za SDP".

"Je li glas za HDZ glas za SDSS? Andrej Plenković kad postavlja tu tezu , on se vodi budućim vremenom. To je hipoteza. Međutim, ako vam ja kažem na tragu koalicije protekle četiri godine - je li glas za HDZ glas za SDSS", odgovara Penava.