projekti teški 2,5 milijardi

Plenković u 'srce Hrvatske' donio pun naramak poklona; župan: Danas je stvarno sv. Nikola

06.12.2018 u 11:31

Bionic
Reading

Vlada je u Karlovac došla s 'cjelovitim pristupom', s 2,5 milijarde kuna vrijednim projektima, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade u tome gradu održane ponovno nakon 13 godina, te ocijenio kako su time poslali poruku razumijevanja lokalnih prioriteta.

Na sjednici je 37 točaka bilo posvećeno projektima u Gradu i Karlovačkoj županiji, a nakon sjednice potpisano je i više ugovora te su uručene odluke različitim jedinicama lokalne i područne samouprave, a Plenković je ocijenio kako to pokazuje da je Vlada došla s jednim cjelovitim pristupom, s više od 2,5 milijarde vrijednim projektima.

'Mislim da smo poslali vrlo važne poruke suradnje, razumijevanja lokalnih prioriteta', rekao je Plenković posebno izdvojivši projekt zaštite grada Karlovca od poplava, koji je proglašen strateškim investicijskim projektom države.

Osvijestili smo, dodao je, i koliko je potrebna potpora jugoistočnome dijelu Karlovačke županije, koji pati od demografskih problema, a u Domovinskom je ratu bio opustošen i okupiran.

Premijer Plenkovič smatra kako u razvoju Slunja i općina u tom dijelu županije može pomoći intervencijski plan razvoja koji će biti napravljen, a odluku o tome danas je županu Damiru Jeliću uručila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

'Nastavit ćemo pomagati projekte u Županiji i gradu Karlovcu', poručio je Plenković.

  • +10
Sjednica Vlade, arhivske fotografije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

I karlovački gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je važnost projekta zaštite grada Karlovca od poplava, a dodaje tome i darovanje Gradu većeg dijela vojarne Luščić na čijem će se prostoru realizirati projekti javne namjene.

Župan Damir Jelić rekao je kako projekti vrijedni ukupno 2,5 milijarde kuna pokazuju da je danas 'uistinu Sv. Nikola'.

Trećina tih projekta u Županiji može startati iduće godine, trećina 'u sljedećim godinama', a zadnja trećina 'protegnut će se na dva, dva i pol mandata'. 'A sve će to biti realizirano, tek nas očekuju veliki poslovi', rekao je Jelić.