vlada traži rješenje

Plenković: U petak nećemo 100 posto donijeti odluku o Uljaniku

13.03.2019 u 12:47

Bionic
Reading

Da Vlada ovaj tjedan neće donijeti odluku o Uljaniku potvrdio je premijer Andrej Plenković, odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanost obilježavanja 25 godina partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke u Lisinskom

Na pitanje da komentira razmimoilaženja ministra Marića i Horvata oko Uljanika, Plenković je odgovorio: "Nema problema između ministara, samo vrlo obzirno postupanje i temeljit pristup rješavanju jednog problema koji je dio gospodarske tranzicije."

"Moramo donositi odluke koje su odgovorne prema hrvatskim poreznim obveznicima", kazao je i ponovio da je država uložila previše novca kroz potpore, ali da to neće činiti ubuduće.

Konačna odluka o Uljaniku neće biti poznata ovaj tjedan, kako je ranije najavljeno, prenosi N1.

"Neće se danas znati odluka, ima još dana. To nisu odluke koje se donose preko koljena", kazao je.

Što se tiče jučerašnjeg sastanka koalicijskih partnera, on je, kaže bio informativni i htjeli su čuti što drugi iz vlasti misle na temu Uljanika.

Na pitanje je li on osobno za restrukturiranje Uljanika, koje je između tri i pet milijardi kuna skuplje od stečaja, odgovorio je: "Vidjet ćemo, donijet ćemo odluku kada budemo sigurni da se donosi ono što je najbolje za Hrvatsku."

"U petak 100 posto nećemo donijeti odluku", demantirao je Plenković najave da će Vlada svoj konačni "sud" izreći u petak.

Plenković je poručio da Vlada nije nikakav suvlasnik Uljanika niti je sudjelovala u donošenju poslovnih odluka i imenovanju ljudi koji su vodili to brodogradilište:"Nemojte to imputirati Vladi."

Kaže da je nedvojbeno da su novci iz škvera nestali, ali da to treba utvrditi netko drugi, a ne Vlada.

"Tu vam je državni odvjetnik pa ga pitajte, ja mislim da i oni rade svoj posao", kazao je Plenković.

Upitan treba li dati ministrica Gabrijela Žalac dati ostavku ako DORH podigne optužnicu zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovala, odgovorio je: "Ne mogu ništa spekulirati što će DORH napraviti."

Hoće li Pupovcu pružiti ruku? "Nisam ja ruku niti pustio", kazao je Plenković i naveo da će se sastati s Pupovcem i drugim članovima SDSS-a, ali nije precizirao kada planiraju razgovarati. Kazao je da je cilj Vlade da "svi Srbi imaju struju i vodu i žive na civilizacijskom dosegu 21. stoljeća".