oduljio se sastanak koalicije

Plenković trebao održati konferenciju za medije: Kasnio sat vremena, novinari otišli

08.01.2021 u 15:17

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković trebao je u 13:30 održati press konferenciju za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije. No, s obzirom da se ni sat vremena nakon zakazanog termina nije pojavio, okupljeni su novinari otišli.

Ovo nije prvi put da premijer kasni. Novinari koji inače prate Vladu mogu posvjedočiti da je kašnjenje već redovita pojava, pa i gotovo nema sjednice Vlade koja ne počinje sa zakašnjenjem od minimalno 15 do 20 minuta.

Iz Vlade su pojasnili kako se koji put ne može procijeniti trajanje sastanka pa zbog toga dolazi do kašnjenja. 'Najavili smo da će biti sastanak parlamentarne većine u 12h i da će iza toga biti izjava premijera. Bio sam i osobno u kontaktu s novinarima koji su se javili i pojasnio da se sastanak oduljio, što je i ranije bio slučaj na sastancima koalicijske većine koji se održavaju video vezom i uz veći broj sudionika. Današnji sastanak je trajao od 12h do 14.20h, s obzirom da ne radimo baš u uobičajenim okolnostima, već se raspravljalo o sljedećim aktivnostima u pomaganju unesrećenima i saniranju štete nakon razornog potresa', pojasnio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Plenković će se ipak obratiti javnosti i to u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, gdje je u 14 sati počeo sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s hotelijerima.