izjava iz zagreba

Plenković: Svjedočimo prekretnici u količini dostavljenih cjepiva u RH

04.05.2021 u 13:58

Bionic
Reading

U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva održana je svečana primopredaja 75 kombi te 15 interventnih vatrogasnih vozila. Nakon toga izjavu je dao premijer Andrej Plenković

'Danas smo imali još jedan susret sa županima i županijskim zavodima za javno zdravstvo. Ovaj vikend svjedočimo prekretnici u pogledu količine dostavljenih cjepiva. Ovo je razdoblje u kojem ćemo na tjednoj razini imati najmanje 200 tisuća doza, a od idućeg tjedna bit će i preko 300 tisuća doza. Smisao sastanka je da se intenziviraju napori te da se ubrza proces cijepljenja sugrađana. Objasnili smo županima koliko će dobiti cjepiva i zatražili od njih da organiziraju cijepljenje. Poruka je da ćemo od danas pa do 30. lipnja imati više od dva milijuna novih doza. Svi koji će se htjeti cijepiti, to će moći', kazao je Plenković.

Dodao je da se krenulo i u cijepljenje turističkih djelatnika. 'Vjerujem da će svi oni to rado učiniti', kazao je.

Najavio je da će se u kampanju za cijepljenje uključiti i poznate osobe, poput osoba iz umjetnosti i sporta. 'Ako dođemo do ukupno 2,2 milijuna cijepljenih građana, to će biti jako dobro. Vjerujem da će se velika većina građana cijepiti', dodao je.

Upitan nije li vrijeme da se sastane s predsjednikom Milanovićem, Plenković je kazao: 'Kad se steknu uvjeti.' Dodao je da se još nisu stekli uvjeti.

Na pitanje koji su to preduvjeti, kazao je 'da ih ima dosta'.

Komentirao je i inicijativu za opoziv ministra Vilija Beroša, danas predanu u službenu proceduru. Kazao je da je oporba prepisala sve iz prethodnih inicijativa i medija.

Nije želio komentirati izbor novog predsjednika Vrhovnog suda. 'Pričekajmo proceduru', rekao je.