komentar iz ženeve

Plenković: Svima je u interesu da se afera SMS rasvijetli

01.10.2018 u 18:56

Bionic
Reading

Svima je u interesu da se ta priča rasvjetli, komentirao je premijer Andrej Plenković u Ženevi zahtjev predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je od nadležnih službi nakon povratka iz SAD-a zatražila detaljnije informacije vezane uz aferu SMS i curenje informacija

'Svima je u zajedničkom interesu da se ta priča rasvijetli', kratko je komentirao predsjedničin zahtjev u svezi afere SMS i curenja informacija premijer Andrej Plenković, koji boravi u Ženevi u povodu sastanka na vrhu u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma, donosi N1.

Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar uhićen je prošli tjedan zbog sumnje da je autor lažnih SMS-ova, kojima je bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić pokušao dokazati pritisak bivšega Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na osječki Županijski sud, koji je sudio Mamiću i još trojici okrivljenika.

Vozač Ministarstva poljoprivrede Blaž Curić uhićen je u srijedu, 26. rujna, u Zagrebu jer je osumnjičenom Vargi navodno dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka. Curić se našao pod istragom zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.