Sjednica Vlade

Plenković se oglasio o uhićenjima: Svatko za koga se utvrdi u procesu da je kriv, on će i odgovarati

17.09.2020 u 12:22

Bionic
Reading

Prije početka sjednice Vlade u četvrtak premijer Andrej Plenković osvrnuo se na današnja uhićenja u JANAF-u

'Svatko onaj za koga se utvrdi u procesu da je kriv, on će i odgovarati', kazao je Plenković.

Istaknuo je da je su PNUSKOK i USKOK neovisna tijela i tako rade. 'Naša poruka borbe protiv korupcije je stalna, to dokazuje naš mandat, naša vlada se za to zalaže konkretnim aktivnostima te dajemo podršku DORH-u, USKOK-u, PNUSKOK-u', kazao je Plenković.

Nije želio dalje elaborirati jer nemaju više informacija o uhićenjima.

Osvrnuo se i na aktualno prijepodne te je kazao da će uvijek odlučno braniti politiku koju provode, a istaknuo je i da je takva rasprava dobra za nove zastupnike u Saboru da malo očvrsnu.

Čestitao je Anti Joziću na ustoličenju za nadbiskupa. Jozić će biti nuncij u Bjelorusiji, što je vezano uz trenutnu situaciju u toj zemlji na ponos prvenstveno njemu, ali i cijeloj Hrvatskoj, smatra premijer.

  • +2
Sjednica Vlade 17. rujna Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Osvrnuo se i na posjet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Hrvatskoj. Istaknuo je važnost što je s njim dogovoreno da trasa ceste koja je planirana za gradnju u Republici Srpskoj neće prolaziti preko područja u kojima se nalaze kuće izbjeglih Hrvata.

'Kratkoročni učinci epidemije koronavirusa su pod kontrolom i sada se provode mjere za suzbijanje dugoročnih', kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Naveo je da samoizolacija za sada ostaje 14 dana iako se to područje pozorno prati i bit će ubuduće predmetom rasprava. Kazao je da je smrtnost u Hrvatskoj 1,68 dok je u svijetu preko tri posto.