67 je previše

Plenković objasnio zašto je prišao volonterkama koje skupljaju potpise za referendum i što im je točno rekao

11.05.2019 u 09:41

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak navečer prošetao je zagrebačkim Britanskim trgom, gdje je naišao na štand na kojem su volonteri skupljali potpise za referendum protiv odlaska u punu mirovinu sa 67 godina

Susret premijera s volonterima zabilježen je i na fotografiji koju je na svojoj facebook stranici objavio GONG. Kažu da se Plenković volotnerima obratio pitanjem: 'Zašto to niste skupljali prije pet godina?'.

Na stranicama GONG-a nije zabilježeno što su volonteri odgovorili premijeru.

Premijer je u subotu prijepodne, nakon što je održao govor na svečanosti u povodu Dana Europe, objasnio kako se našao u situaciji na fotografiji.

'Ja ne znam odakle GONG-u takav ekstrakt jednog simpatičnog i ugodnog razgovora s dvije sindikalne predstavnice. Išao sam kupiti kruh. Mahnuli su mi i zamolili me da prijeđem cestu. Ja sam malo razgovarao s ljudima koji potpisuju i pitao ih znaju li da je to 67 iz vlade SDP-a, Miranda Mrsića. Ja pitam kako nije bilo skupljanja potpisa prije pet godina, pa nema odgovora. Ono što GONG kao neovisni NGO priča, govori više o njima', rekao je Plenković, a prenosi N1.

  • +25
Potpisivanje za referendum '67 je previše' Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Potpisi za referendum skupljaju se još u subotu do ponoći, a nije poznato koliko su sindikati blizu potrebnom broju. Zadnji objavljeni podatak od srijede je da je prikupljeno 306.744 potpisa od potrebnih 373.568, a iz sindikata su poručili kako će u nedjelju tek objaviti jesu li uspjeli ili ne, a da će točan broj potpisa objaviti narednih dana, kad sami pročiste liste i izbace nevažeće potpise.