premijer na odmoru

Plenković otkrio zašto uvijek ljetuje u Opatiji i koje mu je omiljeno jelo

07.08.2019 u 21:50

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković godišnji odmor provodi u Opatiji. Zašto bira baš Opatiju, otkrio je koje mu je omiljeno jelo te koliko je zadovoljan provedenom rekonstrukcijom Vlade

Kazao je da kuha supruga, a da on logistički pomaže. Dodao je i da su mu punjene paprike omiljeno jelo.

'To mi je najdraža spiza. To svi koji me znaju - znaju', otkrio je za N1 televiziju je Plenković.

Upitan što je s ribom s obzirom da je Dalmatinac kazao je da više voli druge plodove mora, a ribu nažalost škrto.

Na pitanje kako to da uvijek bira Opatiju kazao je da je u njoj lijepo, da voli taj kraj i da je u nju sam dolazio i prije.

'Moj pokojni stric je živio u Rijeci, tako da sam često znao dolaziti u Opatiju i Rijeku, a drugo lokacija je jako dobra, budući da smo za tren u Zagrebu. Ugodno se osjećam ovdje i to je glavni razlog', kazao je Plenković.

Upitan što je s Hvarom ili Brijunima na koje ide dodao je da se nekako s obzirom na okolnosti odlučio za Opatiju, odnosno Rijeku.

'Zasad nisam išao ni na jednu od ovih drugih destinacija. Na Hvaru imam obitelj, stric koji je još uvijek živ dolje tako da odem. Ali mi je ovdje u ovim okolnostima s obzirom na dužnost zgodnije ipak ići', naveo je premijer i dodao da se voli kupati, ali da je život kojeg sada vodi malo složeniji.

'Nije to više to što je bilo pod drukčijim okvirima. Je, je. Lijepo je plivati, ja volim plivati i kupati se i sve', istaknuo je.

Komentirajući rekonstrukciju Vlade koju je napravio istaknuo je da svakoga tko dolazi u Vladu pita jednu vrlo jednostavnu stvar: "Ima li nešto u vezi vas što vi znate, a ja ne znam? A bilo bi vrlo dobro radi vas i radi mene da znamo." To je otprilike načelo za kojeg mislim da se pametno držati u vrijeme transparentnih komunikacija.

Na novinarsku opasku da je tako postupio i s ministrom Aladrovićem dodao je da on tvrdi da je sve okej, ali i da je njemu teško sad sve detalje razabrati.

'U ovom trenutku nisam dobio dojam da bi mu trebalo uskratiti mu povjerenje, a vidjet ćemo. Ja se nadam da je sve u redu', zaključio je premijer.

  • +5
Andrej Plenković u Opatiji Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX