inicijativa 67 je previše

Plenković o referendumu: Ako skupe potpise, bit će rasprave. Vidjet ćemo hoće li ih skupiti

11.05.2019 u 15:29

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u subotu je za mirovinsku reformu rekao kako je to velika strukturna reforma koja ljudima osigurava veće mirovine bez diskriminacije, a koja je dobila odlične ocjene i Svjetske banke i Europske komisije i rejting agencija. Imamo zemlju koja želi reforme, dodao je

Vezano za reformu i sindikalnu inicijativu koja se tome protivi istaknuo je kako je "ovo faza skupljanja potpisa". "Vidjet ćemo hoće li ih biti. Ako skupe, bit će rasprave. Ako ste za reforme, tu su, imate super ocjene te reforme, imate agendu da se sruši pa ćemo vidjet što će biti", poručio je premijer.

Na novinarsko pitanje o Vladinim demografskim mjerama koje je jučer predstavila ministrica Nada Murganić, premijer Plenković je podsjetio da je njegova Vlada puno napravila, od poreznih rasterećenja, rodiljnih naknada, sufinanciranja stambenih kredita za mlade obitelji, do izgradnje vrtića i škola. Ocijenio je kako se ide u dobrom smjeru i mijenja ozračje, a za financiranje unaprjeđenja demografske politike rješenja se traže i na razini EU, naglasio je.

Premijer je odbio komentirati današnji kontraprosvjed u Bleiburgu oko 150 pripadnika četiri uduge antifašista iz Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije, napomenuvši da nije vidio o čemu je riječ.

Za središnju komemoraciju u povodu 74. obljetnice Bleiburške tragedije, iduću subotu 18. svibnja, na Bleiburškom polju, naglasio je da se ona mora provoditi u skladu s austrijskim zakonima.