utrka za pantovčak

Plenković o Milanoviću: Pobijedio sam ga na izborima prije tri godine, možda opet izgubi

18.06.2019 u 13:07

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nije u utorak konkretno želio komentirati predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića kratko poručivši kako je ovo demokratska država i svatko se može kandidirati

"Ovo je demokratska država, svatko se može kandidirati, a formalne kandidature su još za par mjeseci", kazao je Plenković novinarima nakon svečanog predstavljanja obnovljene dvorane "Ban Jelačić" u Banskim dvorima.

Upitan je li mu Milanovićeva kandidatura neočekivana, kazao je da o tome općenito nije niti razmišljao.

Podsjetio je pritom da je Milanovića pobijedio na parlamentarnim izborima prije tri godine te dodao: "Možda opet izgubi".

Na pitanje je li njegova poruka jučer na svečanoj akademiji u povodu 30. obljetnice osnutka HDZ-a bio poziv aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na kandidaturu, Plenković je rekao je da je na predsjednici da odabere najbolji trenutak kada će se kandidirati.

"A kao što ste vidjeli jučer po reakciji, HDZ će dati snažnu potporu, a ona u tome ima i moju potporu svo ovo vrijeme. Na njoj je kad će se kandidirati, mislim da je poruka jučer u dvorani Lisinski bila veoma jasna, a zašto čeka to morate nju pitati", dodao je.

Plenković je u ponedjeljak na svečanoj akademiji u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) rekao kako očekuje ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, poručivši kako je na njoj da pronađe pravi trenutak kako bi je objavila te da ju HDZ-ovci "čekaju širokih ruku".

  • +40
Svečana akademija povodom 30. godišnjice osnivanja HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL