procesne radnje

Plenković otkrio tko mijenja Kušćevića na mjestu političkog tajnika u HDZ-u i potvrdio da Šuica ide u EK

20.08.2019 u 19:40

Bionic
Reading

Dok USKOK i PNUSKOK češljaju kuće bivšeg ministra i aktualnog saborskog zastupnika HDZ-a Lovre Kuščevića na Braču premijer Andrej Plenković na cijelu priču nije imao previše komentara

U Opatiji je novinarima poručio da aktivnosti po tom pitanju provode Državno odvjetništvo i policija temeljem sudskog naloga.

'Drugih komentara o tome nemam. Ovo su tek procesne radnje i vidjet ćemo što će biti od svega toga', kazao je Plenković.

Upitan tko će zamijeniti Kuščevića na mjestu političkog tajnika stranke rekao je da će na to mjesto sutra predložiti Antu Sanadera.

Naveo je i da će Dubravka Šuica biti kandidatkinja Vlade za povjerenicu Europske komisije.

Nakon internih konzultacija i razgovora s Ursulom von der Leyen, sutra ćemo na užem kabinetu donijeti odluku da u četvrtak predložimo Vladi i proslijedimo Odboru za Europske poslove Dubravku Šuicu

Na pitanje je li Šuičin sastanak s von der Leyen i prije formalnog prijedloga zaobilaženje hrvatskih institucija, premijer kaže da nije.

Na pitanje o plaćama u zdravstvu Plenković kaže da se sve radi kako bi bilo financijski održivo za proračun i u dobroj vjeri.

'U našem mandatu rastu i plaće i mirovine, vidi se i efekt gospodarskog rasta, a to je bio cilj programa naše vlade', kazao je Plenković.

Kuća za odmor Lovre Kuščevića u uvali Grska pored Milne Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL