nakon aktualca

Plenković o Culeju: Nisam razgovarao s njim. Nisam psihoterapeut

18.09.2019 u 14:21

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković nakon aktualca koji je završio u 14 sati dao je izjavu novinarima o previranjima u HDZ-u oko predsjedničke kandidature Kolinde Grabar Kitarović

'Mislim da je to bilo dosta smireno. Oporba je otvorila teme koje je htjela, ali generalno je bilo dosta smireno', kazao je Plenković nakon što je s ministrima više od četiri sata odgovarao na više od 30 zastupničkih pitanja.

Što se tiče pravila u kampanji za predsjedničke izbore, kazao je da su pravila jasna za članove stranke i bez stavljanja na papir, što zahtijevaju neki. 'To je zdrav razum, ako imate izbore, kandidatkinju, onda se ponašate koherentno, nisu to stvari koje treba crtati', napomenuo je.

Na pitanje je li upoznat s okruglim stolom koji je Hvidra jučer održala u Zagrebu, na kojem je bio i vukovarski gradonačelnik, HDZ-ovac Ivan Penava, i na kojem se kritiziralo vodstvo HDZ-a, Plenković je kazao da je upoznat s tim skupom te kako on stalno komunicira s Penavom.

  • +2
Andrej Plenković obratio se novinarima nakon aktualnog prijepodneva Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Što se tiče Steve Culeja koji je rekao da ima svoga kandidata za kojeg će glasati na predsjedničkim izborima, Plenković je kazao da za to nije čuo jer je bio na aktualnom satu.

  • +7
Premijer Plenković konzultirao se sa suradnicima za sjednice Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Što se tiče Steve Culeja koji je rekao da ima svoga kandidata za kojeg će glasati na predsjedničkim izborima, Plenković je kazao da za to nije čuo jer je bio na aktualnom satu te nije mogao razgovarati s njim.

'Nisam ja nikakav psihoterapeut, imate predsjednika stranke, vodstvo stranke i ostvarene rezultate. Ja mislim da to nakon tri godine onaj tko hoće vidjeti fakte i vidi. Poruku smo poslali svima, ona ne može biti jasnija, očekujem da svi budu racionalni, odgovorni i konstruktivni i u kampanji i na izborima', rekao je Plenković.