izjava u nsk-u

Plenković komentirao Čačića, svađu HDZ-ovaca, ali i svoje zdravlje: Kašalj je od klime u autu, i to najviše od vožnje u Dubrovnik da pomognem Frankoviću

02.06.2021 u 14:13

Bionic
Reading

Nakon sjednice Vlade kratko se obratio premijer Andrej Plenković

Prvo se osvrnuo na rebalans. 'Važna sjednica Vlade, glavna tema je rebalans. Čuli ste Marića, deficit je -3,8 posto. Time bismo ostali u okvirima koji su prihvatljivi za ulazak u europodručje', kazao je Plenković.

'Oporba nije uspjela u inicijativi za izglasavanje nepovjerenja ministru Berošu', kratko se osvrnuo Plenković.

Novinari su ga pitali za izjavu Mate Frankovića i za situaciju s Radimirom Čačićem.

'Što se tiče Čačića i koalicije, mi smo jučer razgovarali. Ovo je naša druga vlada u kojoj imamo podršku Reformista, smatram da je to dobro i za Vladu i za Čačića. Naš dogovor je bio programski. Što se tiče onoga što je bio naš dogovor, mi tu nismo ni milimetra iznevjerili ono što smo dogovorili. Što se tiče našeg inicijalnog dogovora, dogovorili smo se da će svaka ekipa na lokalnim izborima igrati za sebe i da rezultati tih izbora neće utjecati na koaliciju na nacionalnoj razini. I tu se s naše strane nije ništa promijenilo. Vjerujem da ćemo kroz dijalog vidjeti kakve će imati dogovore na razini varaždinske skupštine. To je prije svega pitanje za njih', kazao je Plenković.

Što se tiče izjava Mate Frankovića, poručio je: 'On je iznio svoj neki stav. Mogu svi iznositi svoj stav, ali postoji jedno temeljno načelno, znam koliko je Mato radio u kampanji, tako da nisam siguran da je stigao pratiti detalje zagrebačke kampanje. Dobro je da svatko vodi računa o onome za što je bio zadužen, a cjelinu slike vidi onaj koji je pomagao svima.'

Novinari su ga pitali ima li on neke simptome postcovida s obzirom na to da je u posljednje vrijeme jako kašljao.

'Ovo što se meni dogodilo je pitanje klime u autu u drugom krugu lokalnih izbora. I to ponajviše zbog odlaska u Dubrovnik i pomoći Mati Frankoviću. Treba se dignuti u 5 i ući u auto u 6 i doći na Stradun u 11', kazao je, dodavši da se inače odlično osjeća.