ODGOVOR ŠEFU MOSTA

Plenković: Neka se Božo Petrov prisjeti svega i neka govori o onome koga je on zvao

23.05.2018 u 09:47

Bionic
Reading

U 8.30 u Saboru je održana sjednica Kluba HDZ-a kojoj je prisustvovao premijer Andrej Plenković. Razgovaralo se, među ostalim, o glasovanju o potvrđivanju novog potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i ministra gospodarstva Darka Horvata

'Neka se Božo Petrov dobro prisjeti svega i neka govori o onome koga je on zvao', poručio je premijer nakon sjednice Kluba odgovarajući na pitanje o izjavi Bože Petrova koji je jučer kazao da je upravo Plenković doveo Šavorića.

Sve je to plenkovićev spin, tvrde pak u Mostu. 'Zna se kad je Most izašao iz Vlade i sve je jasno. A kada su izabrani savjetnici, neka Plenković odgovori', rekao je novinarima u Saboru politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Na pitanje zašto ranije nisu izašli s informacijama koje su imali, Grmoja je odgovorio: 'Sve smo rekli'.

Plenković predstavio Šavorića?

'Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom', navodno je Plenković predstavio Šavorića potkraj veljače 2017., na tajnom sastanku u Vladi, objavio je u utorak jedan tjednik, a prenijeli brojni drugi mediji.

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili prisutni i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante Ramljak, Tomislav Matić iz tvrtke Texo Manegement i Boris Šavorić.

>>> Afera Konzultantica vs afera Hotmail: Zašto Plenković ne mora otići poput Karamarka?

Za srijedu u 13 sati zakazana je zajednička sjednica Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav na kojoj će biti saslušani kandidat za novog potpredsjednika Vlade, Tomislav Tolušić i kandidat za novog ministra gospodarstva Darko Horvat nakon što je s tih dužnosti, zbog afere Hotmail, morala otići Martina Dalić.

  • +9
Andrej Plenković daje izjave nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX