ŠTO SMO ISPEGOVARALI?

Plenković: Ne postoje drugi dokumenti koje Vlada ima

05.07.2011 u 17:59

Bionic
Reading

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija osjetili su potrebu sazvati izvanrednu konferenciju za novinare zbog velikog odjeka u javnosti koje je imalo objavljivanje dokumenata iz pregovaračkog procesa kako bi još jednom naglasili da su objavili sve ključne dokumente iz pregovora Hrvatske s EU

'Ne postoje drugi dokumenti koje hrvatska Vlada ima, a ne želi ih objaviti', rekao je državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković. On je još jednom objasnio da se iz objavljenih dokumenata može saznati sve o čemu se pregovaralo. Također je optužio neimenovane osobe koje, kako je rekao, pretendiraju na poznavanje Unije i hrvatskog pregovaračkog procesa i šalju informacije u javnost da Vlada nešto nije objavila te je dodao da tu nema nikakvih tajni ni manipulacija.

Na konferenciji je govorio i glavni hrvatski pregovaraš s EU Vladimir Drobnjak koji je objasnio da se pregovaračka dokumentacija sastoji od dokumenata o screeningu, pregovaračkih stajališta i dodatak na njih i izvješća o napretku. Naglasio je da se glavni dokumenti iz kojih možemo iščitati što je Hrvatska ispregovarala.

Također u pregovaračkom procesu, naglasio je Drobnjak, EU je imala zajednička stajališta svih zemalja članica i to su dokumenti koje ne mogu objaviti.