PREMIJER U SINJU

Plenković najavio značajno pojeftinjenje goriva, komentirao smrt Matijanića i požar na Hvaru

07.08.2022 u 15:37

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković dao je kratku izjavu za medije u Sinju uoči dolaska na domjenak alkarskih vojvoda

Prije svega, osvrnuo se na reakciju sinjskog gradonačelnika Mire Bulja, koji je ignoriranje njegovog prijema od strane premijera i ministara opisao 'diktatorskim manirima'.

'On je nas toliko nahvalio da vjerujem da ne treba posebno napominjati da u Sinj ide aglomeracija vrijedna 500 milijuna kuna, da se završava centar za socijalni rad... Meni je drago da se on hvali sa svim tim projektima jer su to Vladini projekti, a vidjet ćemo se sad za pet minuta', rekao je.

Premijer je izrazio sućut obitelji preminule osobe u požaru na Hvaru, iako se ogradio da je informaciju čuo tek dolazeći na prijem te da postoji mogućnost da nije u potpunosti točna.

Sućut je izrazio i najbližima novinara Vladimira Matijanića koji je preminuo uslijed komplikacija od covida, komentirajući da očekuje da se sve okolnosti njegove smrti istraže. 'Uvijek je grozno kad netko umre tako mlad. Treba sve ispitati, ministar je najavio da će provesti nadzror, DORH isto provodi izvide', rekao je.

  • +2
Andrej Plenković i Zoran Milanović u Kninu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Na pitanje o reakcijama iz Srbije na njegov govor na obilježavanju obljetnice Oluje u Kninu, poručio je tamošnjim dužnosnicima da 'odrastu'

Najavio je i značajno pojeftinjenje goriva - benzin bi od ponedjeljka trebao koštati 11,30 kuna. dizel 12,14 kuna, a plavi dizel 8,50 kuna za litru. 'Osjetno smanjenje cijena, dobra vijest za sve vozače', dodao je premijer najavivši odluku pojeftinjenju goriva već na sutrašnjoj telefonskoj sjednici Vlade.