izbjegava predsjednika?

Plenković najavio sudjelovanje na svečanosti obrtnika, pa otkazao nakon što je svoj dolazak najavio Milanović

01.07.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u petak ujutro najavio je dolazak na Dan Hrvatske obrtničke komore (HOK), no za manje od sat i pol tportalu je potvrđeno da je posjet ipak otkazan. Iz Vlade se pravdaju da premijer ima druge obaveze, no znakovito je da je nakon Plenkovića svoj dolazak na skup u HOK najavio i predsjednik RH Zoran Milanović

'Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK), danas, 1. srpnja 2022., u 12 sati, u poslovnom centru City Plaza Zagreb (Slavonska avenija 6). Uz predsjednika Vlade bit će ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović', izvijestili su iz Vladine Službe za odnose s javnošću najavom koja je na redakcijski mail stigla u 9.30.

Nešto poslije 10h, na redakcijski mail tportala stigla je obavijest s Pantovčaka u kojoj se navodi kako će predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovati na svečanoj akademiji povodom Dana HOK-a te da je predviđeno obraćanje predsjednika. Nedugo nakon toga, tportal je neslužbeno doznao da je Plenković otkazao svoj dolazak u HOK, pa smo tu informaciju provjerili kod glasnogovornika Vlade Marka Milića. On nam je potvrdio informaciju da premijer ne dolazi na svečanost, a kao razlog je naveo druge obaveze te da će premijerov izaslanik na događaju biti ministar Davor Filipović, čiji je dolazak i bio najavljen u jutarnjem priopćenju iz Vlade.

Ilustrativna galereija / Andrej Plenković na konferenciji za medije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prema prethodnoj najavi, premijer danas ide u Slavoniju, no tamo se očekuje oko 16h pa to nije vjerojatni razlog za otkazivanje dolaska na svečanost HOK-a te se stječe dojam da je Plenković otkazao dolazak na svečanost kako bi izbjegao susret s Milanovićem. U tom kontekstu treba spomenuti da je Milanović prije samo tjedan dana, na svečanosti na Hrvatskom vojnom učilištu, kritizirajući zalaganje Vlade za dobrobit Hrvata u BiH, među ostalim, Plenkovića nazvao izdajnikom te rekao da stalno laže.

  • +26
Milanović na promociji polaznika vojnih škola 24. lipnja Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Valja napomenuti i da za aktivnosti u kojima sudjeluju predsjednik i premijer, pogotovo za one koje se odvijaju prijepodne ili u ranim poslijepodnevnim satima, najave medijima uglavnom stižu dan prije, a u petak su obje stigle svega nekoliko sati prije samog događaja, iz čega bi se mogao izvući zaključak da su obojica kalkulirali oko svoga dolaska.