LOKALNI IZBORI

Plenković kaže da je Mihanović izvanredno rješenje za budućnost Splita; ne isključuje postizbornu koaliciju s Kerumom

16.02.2021 u 19:05

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je popodne bio u Splitu na otvorenju radova na istočnoj obali, rekao je odgovarajući na novinarska pitanja da je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vice Mihanović izvanredno rješenje za budućnost toga grada

Istaknuo je da se Mihanović pokazao u privatnom sektoru, da ima zavidnu akademsku karijeru, poznat je u Splitu, u najzrelijim je godinama, a i dokazao se na poslu.

Novinare je zanimalo "ima li Vice Mihanović blagoslov" predsjednika Vlade za koaliciju sa Željkom Kerumom, na što im je Plenković odgovorio da HDZ-ov kandidat ide na novu pobjedu, a što će biti nakon izbora, to će se vidjeti.

Na pitanje može li HDZ nakon pobjede sastaviti većinu i bez koalicije, predsjednik Vlade je odgovorio da ne može biti čarobnjak i pretpostaviti kako će glasovati građani Splita, nego da ta stranka ide na izbore i po novo povjerenje sa sjajnim kandidatom.

  • +8
Andrej Plenković u Makarskoj Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Plenković je na pitanje je li njegov današnji dolazak u Split dio predizborne kampanje odgovorio da je projekt istočne obale sjajan,​ zbog čega čestita ravnatelju Lučke uprave Vici Mihanoviću na inicijativi, ideji i na pripremi koja je trajala nekoliko godina. Čestitao je na osiguranim europskim financijskim sredstvima, "jer grad Split to uređenje neće stajati ništa, a za 42 milijuna kuna i 11 mjeseci imat će novu istočnu obalu."

Novinari su ga pitali koliko će porezne obveznike stajati njegovo dvodnevno putovanje po Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji te nije li bilo jeftinije doći helikopterom kao što to radi predsjednik Zoran Milanović.

"S obzirom da smo u posljednje vrijeme zbog ograničenja koja su postojala zbog covida zaista imali malo aktivnosti diljem Hrvatske, vrijeme je da to kompenziramo", odgovorio je novinaru Plenković.