kampanja u tijeku

Plenković isprovocirao SDP-ovce izjavom da su se u vrijeme epidemije 'grlili i ljubili', Vukas mu odgovorio: Ugrozio je zdravlje građana

  • V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:24
  • Objavljeno 20.06.2020 u 23:41
Bionic
Reading

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u subotu navečer ocijenio je nesavjesnim predsjednika Vlade i HDZ-a jer je počekom ožujka, organizirajući unutarstranačke izbore, ugrozio zdravlje građana

Tako je odgovorio na prozivke Plenkovića da su čelnik Restart koalicije Davor Bernardić i SDP, kada je krenula epidemija koronavirusa, podcjenjivali taj problem te se, unatoč epidemiološkim preporukama za distancu, grlili i ljubili.

"Danas nas proziva nesavjesni Plenković koji je skrivajući tada razmjere pandemije i činjenicu da je ona došla i u Hrvatsku organizirao početkom 3. mjeseca unutarstranačke izbore i tako ugrozio zdravlje građana. Zdravlje građana je ugrozio i tako što se u panici od poraza žurio raspisati izbore unatoč našim upozorenjima da treba biti oprezan", napisao je Vukas na svom facebook profilu.

  • +13
Restart koalicija predstavila reformu pravosuđa Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Napomenuo je da je Plenković tada govorio da se u SDP-u boje.

"Da, bojali smo se s pravom, ali za zdravlje građana kao što se i danas bojimo. Na ovoj Vladi je odgovornost. Nesavjesni Plenković je tvrdio da su uspješno riješili korona krizu i da su to odlike lidera. Upravo u ovom trenutku, kao i mnogo puta do sada, pokazuje te liderske sposobnosti. Na štetu građana. Liderski, nema šta", poručio je Vukas.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal