ZAGONETNI PREMIJER

Plenković: Gospodin Brkić je gospodin Brkić, a Blaž Curić je Blaž Curić

27.09.2018 u 13:33

Bionic
Reading

Dan nakon privođenja Blaža Curića, vozača potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i kuma potpredsjednika Sabora Milijana Brkića optuženog za pomaganje Franji Vargi u izradi lažnih SMS-ova, oglasio se i premijer Andrej Plenković. Odbacio je optužbe da je sustav zloupotrebljen za unutarstranački obračun

'Nema niti riječi o tome da bi Vlada, ja osobno ili bilo tko drugi u Vladi koristio državne institucije za bilo kakve obračune - međustranačke, unustarstranačke, političke ili kakve god želite. U Hrvatskoj institucije, u ovom konkretnom slučaju one koje su se bavile ovom temom, dolaze do svojih saznanja, sukladno zakonu poduzimaju mjere i nakon toga eventualno kreću u daljnje postupke',, rekao je Plenković nakon sastanka s europskom povjerenicom za socijalna pitanja Marianne Thyssen, prenosi N1.

Plenković je potvrdio i da je razgovarao s Milijanom Brkićem 'skoro sat vremena', no o sadržaju razgovora nije govorio.

Upitan može li se nakon što je dokazana veza između Curića i Brkića postaviti pitanje kredibiliteta Milijana Brkića kao drugog čovjeka HDZ-a, Plenković je odgovorio: 'Mislim da je jako dobro načelo da svatko odgovara za svoje postupke. Gospodin Brkić je gospodin Brkić, a Blaž Curić je Blaž Curić, od mene očekivati u ovom trenutku da nešto anticipiram, presumiram, povodim se razim teorijama, to nema šanse da čujete od mene', rekao je.

Plenković je upitan i što kaže da Brkićevu izjavu da će ovaj vjerojatno ići u Vukovar. 'Nisam baš doživio da on daje veliku potporu toj inicijativi'.

  • +26
Konferencija o Europskim stupovima socijalnih prava Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek / CROPIX