neće u samoizolaciju

Plenković: Da je bio bliski kontakt, sigurno bih slijedio preporuke epidemiologa, a ne oporbenih nadriliječnika

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 24.06.2020 12:59
  • Objavljeno 24.06.2020 u 10:00
Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković ponovio je da nema potrebe da ide u samoizolaciju nakon susreta s Novakom Đokovićem te da će po tom pitanju slušati epidemiologe, a ne oporbu

Treba li Plenković u samoizolaciju ili ne, pitanje je koje se postavlja otkada je Novak Đoković objavio da je pozitivan na koronavirus.

Plenković je danas ponovio da nema potrebe za samoizolacijom. 'Da je bio bliski kontakt, sigurno bih slijedio preporuke epidemiologa, a ne oporbenih nadriliječnika koji imaju politički interes. To je velika razlika', kazao je Plenković.

Uvjeren je da mu ova situacija neće naštetiti na izborima jer, kaže, 'ljudi su ozbiljni i vidi se tko što radi'.

Upitan hoće li se opet testirati, Plenković je odgovorio ako bude potrebe, ali da 'za to zasad ne vidi potrebe'.

Poručio je kako je HDZ već prilagodio kampanju novonastaloj situaciji s povećanjem oboljelih i koronavirusom. 'Vidite da nema velikih skupova', rekao je.

O eventualnim novim mjerama na granicama s BiH i Srbijom nije želio govoriti, kazavši da će o tome izvijestiti Stožer civilne zaštite.

Ponovio je da nema govora o odgodi izbora. 'Naša vlada je pobijedila Covid u prvom valu. I danas smo među tri zemlje koje imaju najmanje novozaraženih i aktivno zaraženih. Ako Francuska održava izbore, a ima po danu više od 500 novih slučajeva, onda... ta je tema u okvirima i bolja nego u tim zemljama', kazao je.

Upitan o tome da je i Reuters izvijestio da ne želi ići u samoizolaciju, Plenković je kazao da mu taj članak nije naštetio jer to nije istinita informacija. Novinarima je poručio da ukažu svojim kolegama u Reutersu na priopćenje HZJZ-a koje kaže da ne mora u samoizolaciju. 'Ponašali smo se odgovorno cijelo vrijeme, a ponašamo se odgovorno i sada', kazao je.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal