OTKRIVEN POPIS CILJEVA

Planirani napadi na Eiffelov toranj, Berlinski kolodvor...

04.10.2010 u 10:03

Bionic
Reading

Eiffelov toranj u Parizu ili Glavni kolodovor u Berlinu nalaze se uz druge poznate i posjećene europske znamenitosti na popisu mogućih atentata, do kojeg su došle zapadne obavještajne službe, izvijestio je američki Fox News pozivajući se na dužnosnike

Prema američkom tv-kanalu, koji se poziva na neimenovani visoki izvor u američkoj administraciji, popis mogućih ciljeva potiče od njemačko-pakistanskog državljanina kojeg je ispitivala američka vojska u svojoj bazi u Bagramu u Afganistanu.

Fox News dodaje da je tu informaciju potvrdio još jedan visoki obavještajni dužnosnik. Prema Fox Newsu na tom popisu se nalaze de luxe hotel Adlon i televizijski toranj u Berlinu, te katedrala Notre-Dame u Parizu i dodaje da su pojačane mjere sigurnosti oko britanske kraljevske obitelji.

Sjedinjene Države su u nedjelju upozorile Amerikance koji putuju u Europu na moguće opasnosti terorističkih napada i pozvali ih na oprez nakon informacija tiska o spriječenim atentatima.

Sadašnje informacije navode da Al Kaida i povezane organizacije i dalje pripremaju terorističke atentate, navodi State Department u priopćenju.