PRIVREMENO RJEŠENJE

Plaće radnicima 'Đure Đakovića' stižu sljedeći tjedan

02.11.2019 u 10:06

Bionic
Reading

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić održao je u Slavonskom Brodu tiskovnu konferenciju na kojoj je izvijestio da će plaće radnicima Đure Đakovića za rujan biti isplaćene sljedeći tjedan, piše Večernji list

'S obzirom na blokadu računa Đure Đakovića, nađen je način na koji će se isplatiti plaće radnicima. Na dnevnoj se razini obavljaju sastanci s kojima se predviđa da bi jedna od banaka mogli ući i dati potporu i pratiti ugovorenu proizvodnju Đure Đakovića', kazao je Marušić.

'Potpisane su određene odluke u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Dio će jamstava koje je tvrtka imala za obavljanje radova u HEP-u da će biti otpušteno kroz 7 milijuna kuna, što će biti izvor financiranja plaća. S obzirom na to da je blokiran račun, radnici bi trebali potpisati Zahtjev za nadopunu sredstava', ističe župan Marušić.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Dodaje kako je to samo jedan od koraka i privremeno rješenje te dalje slijedi nalaženje banke koja će pratiti, kaže, samu ugovorenu proizvodnju. Treći korak, ističe, je stavljanje tvrtke na realnu osnovu i konkurentsko poslovanje, javlja Večernji list.

  • +5
Slavonski Brod: Župan Danijel Marušić o isplati zaostalih plaća radnicima "Đure Đakovića" Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL