VRBAT PAO U ODŽAKU

Pjjačkaš Getroa u Sesvetama uhićen u BiH

13.04.2010 u 18:59

Bionic
Reading

Željko Vrbat, 47-godišnji bjegunac osumnjičen za pljačku Getroa u Sesvetama krajem 2007., uhićen je u Odžaku u Bosni i Hercegovini, doznaje se na zagrebačkome Županijskom sudu na kojemu je sutra trebalo početi suđenje za neuspješnu pljačku u kojoj je jedan sudionik pljačke ubijen, a drugi teško ranjen

Vrbat je uhićen prošlog petka, pošto je dan prije s još dvojicom razbojnika u Odžaku opljačkao nekoliko desetaka tisuća eura iz poslovnice Hypo banke.

Za njim je Hrvatska izdala tjeralicu zbog sumnje da je sudjelovao u oružanom prepadu u Getrou, u Sesvetama, u kojem su zaštitari ubili pljačkaša Dubravka Marinića i ranili Kristijana Čabraju, koji je ostao invalid.

Čabraji i Vrbatu sutra je trebalo početi suđenje, a po pisanju hrvatskih tiskovina, Vrbat je primio sudski poziv i namjeravao je doći na suđenje, no uhićen je i na mjesec dana pritvoren u Odžaku.

Nakon krvave pljačke u Sesvetama Vrbat je pobjegao u BiH, gdje je priveden na ispitivanje. No, kako je rođen u Derventi i ima državljanstvo BiH, koja ne izručuje svoje građane, pušten je na slobodu.

Na hrvatskoj tjeralici opisan je kao naoružana osoba, izrazito opasna i sklona pružanju otpora.

Vrbat je 1995. pucao sebi u glavu iz pištolja i od tada šepa na lijevu nogu, a dijelom mu je oduzeta i lijeva ruka.