ŠEF SUNČANOG HVARA OTT:

'Pjerino Bebić je antisemit i ksenofob'

13.01.2011 u 20:40

Bionic
Reading

Izvršni direktor Orco grupe Jean-Francois Ott je na svom blogu optužio gradonačelnika Hvara Pjerina Debića za antisemitizam i ksenofobiju. Podsjetimo, Ott je osumnjičen da je iz Sunčanog Hvara, kojim Orco uravlja, izvlačio novac

Ott navodi da je neprihvatljivo za zemlju koja je kandidat za ulazak u EU da dopušta da se dio vlasti ponaša na takav način misleći pritom da on to shvaća kao progon Orco grupe i njega osobno.

Kaže da kao investitor koji je uložio 65 milijuna eura u Sunčani Hvar Orco je zaslužio najmanje poštovanje. Također napominje da je privatizaciju Sunčanog Hvara inicirala hrvatska strana.

Umjesto da ih se tretira s poštovanjem, piše Ott na blogu, Orco je proteklih pet godina bio subjekt diskreditacije koji su podupirali lokalni aparatčici koji žale za starim vremenima privatnih dealova i privilegija.

Tada Ott imenom spominje gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića za kojeg kaže da je uvijek bio ljubazan u njegovom društvu dok je iza leđa njegovih leđa širio ksenofobne i antisemitske primjedbe na njegov račun. Ott smatra da je kao komunalni vođa Bebić morao učiniti sve što je u njegovoj moći da Sunčani Hvar prosperira jer se radi o najvećem poslodavcu na otoku i ujedno najvećem poreznom obvezniku. Upravo suprotno, tvrdi Ott, on nije ni prstom mrdnuo da nešto napravi u korist Sunčanog Hvara, već je okolo paradirao poput gospodara otoka. Ott smatra da Bebić ima mazohističkih sklonosti i da bi bilo dobro da to žitelji Hvara što prije shvate.

Na kraju je napomenuo da se nada sa će se iznaći rješenje koje je najbolje za dioničare Orca i radnike Sunčanog Hvara, ali i poručio da u Hrvatskoj više neće trpjeti uvrede na svoj ili račun Orco grupe.