AGRESIVNE ZVIJERI

Pitbuli u Zagrebu izgrizli starca

27.10.2009 u 16:58

Bionic
Reading

Dva pit bula jutros su na ulici u Gornjem Bukovcu napala i izgrizla 71-godišnjaka koji je s teškim ozljedama prevezen na operaciju u KBC Zagreb, doznaje se od zagrebačke policije

Psi su starijeg muškarca izgrizli po licu i tijelu jutros oko devet sati, a teško ga je ozlijeđenog u bolnicu dovezao njihov 31-godišnji vlasnik.

Pozivajući se na svjedoke, neki mediji javljaju da su psi istrčali iz otvorenog dvorišta i srušili muškarca na pločnik te ga izgrizli. Pse je navodno u dvorište potjerao vlasnik.

U bolnici se nije moglo doznati kakvo je stanje ozlijeđenoga 71-godišnjaka.

Po Pravilniku o opasnim psima iz 2005., psi pasmine terijera tipa bul koji ne mogu biti upisani u registar (pit bul terijer) i njihovi križanci moraju biti označeni mikročipom, sterilizirani ili kastrirani te upisani u Upisnik pasa u rubriku "Moguće opasan pas".

Vlasnik mora prijaviti posjedovanje takvog psa, a za daljnje držanje ovlaštenome veterinarskom uredu mora podnijeti dokaze o nekažnjavanju protiv života i tijela čovjeka, zloporabe opojnih droga, mučenja životinja i drugih kaznenih djela počinjenih uporabom sile, prijetnje, protupravnog prisvajanja te oštećenjem ili uništenjem imovine.

Vlasnik također mora biti stariji od 18 godina i poslovno sposoban.